8 Aralık 2016 Perşembe

4 Yaş Oyunları

Bu ay neler yaptık, nelerle eyleştik şöyle bir özetleyeceğim.

Müzikale Gittik: Devlet Opera ve Balesi'nin çocuklar için hazırladığı Kalp Korosu isimli oyuna gittik. 4 Yaş için oyunu anlama kısmı biraz zor olabilir, ama renkli, müzikli ve 1 perdelik güzel bir sahne etkinliği idi. Ve en güzeli oyuncuların hepsi çocuktu =)

Doktorculuk oyununa başka bir soluk: Bu oyunda en yaratıcı olayımız "hastalık kitabı" oldu =)


Hastalık kitabının içine de bildiğimiz hastalıkların resmini çizdik. Böylelikle doktorumuz =) bunlara bakıp, hastanın hastalığını söyleyebiliyor =)



Ponylerin Kurdele Dükkanı ve Alışveriş Oyunları (tabi ki tane hesabı=) Bu oyun için hazırda bulunan annemin diktiği kurdeleleri kullandık. Siz kağıttan da yapıp kesebilirsiniz (bir sürü iş çıkar ve kesme becerileri de gelişir) Ve yine minnacık bir kurdele kataloğu yaptık. Böyle ayrıntılar oyunlara enerji çocuklara da neşe katıyor =) Katoloğun içine de kurdelelerin resmini çizdik. Bir sürü çizim kesim. Bu arada bu sıralar evde en çok kullandığımız malzemeler: zımba ve makas (dikkatli olmak şartıyla)

Ev golfu (ya da ev hokeyi artık her neydiyse): Orta büyüklükte bir kutu alınır ve kale yapılır. Evdeki toplar spatulayla kaleye gönderilmeye çalışılır. Bu heyecanlı oyunu fotolayamadım =)

Trafik İşaretleri Çalışıyoruz: Asya okula giderken tabelaları ve trafik işaretlerini fark edip sormaya başladı. Biz de hemen bildiklerimizi kağıda çizip, kesip, kürdanlı parti süslerinin üstüne zımbaladık. yollar yaptık ve bu işaretlerin anlamını konuşup uymaya çalıştık.

Pelerinli Periler Kampta Oyunu: Bu tarz oyunlarımızdan bahsetmemin sebebi sizin de oyun arayıp bulamadığınızda esinlenebilmeniz. Zira ben de bir sürü anneden esinleniyorum. Biz Kampçılık oynarken olay buralara evrildi. Evin her yerine ip gerip çamaşır mı yıkamadık, olaylar geliştikçe gelişti =) Siz çocuğunuzun sevdiği şeyleri katarak bu hayali oyunları geliştirebilirsiniz.
Ayın notu: Biz bu ay bolca yabancı kavramını konuşuyoruz. Yabancı kimdir, bedenimize yabancı kimdir, iç çamaşırı kuralı nedir... İlgili yazımı da bloga ekledim merak edenler için. 10lu sayıları, harfleri de konuşuyoruz. Bol bol beyin fırtınalı sorular tartışıyoruz, ve sonrasında o da sormaya başlıyor, işte o kısım çok eğlenceli oluyor: Bulutlar olmasaydı ne olurdu, güneş gelmeseydi ne yapardık, 2 parmağımız olsaydı ne olurdu, gibi... Ayrıca çizgi filmlerden dolayı konusu olduğu için "ölüm" kavramını da konuştuk biraz. Ama bu konu hakkında ayrı bir yazı hazırlayacağım. Sağlıcakla...

1 yorum:

Anne dedi ki...

Çok güzel bir blog olmuş emeğinize sağlık. Takip etmeye devam edeceğim.